Suchou nohou neprojdete. Lávky u Hloučely jsou pod vodou

Suchou nohou neprojdete. Lávky u Hloučely jsou pod vodou
Foto čtenář

Podchod je zase plný vody. Projít tam může jen ten, kdo má holínky. To byla informace, kterou zaslal do redakce PvNovinek společně s fotografií podchodu u říčky Hloučely v Olomoucké ulici v Prostějově jeden z čtenářů. O reakci jsme požádali náměstka primátora Jiřího Rozehnala.

„Předem chci říct, že nejde o cyklostezku ani chodník, ale manipulační lávku. Stejně, jako ta v Kostelecké ulici, má za úkol usnadnit přechod přes frekventovanou ulici. Protože jsme nemohli "zvednout "mosty a museli jsme se řídit stavebním zákonem, lávky mají standardní výšku vzhledem ke dnu řeky.  V době oblevy, což je teď, a upouštění vody z přehrady, jsou tudíž pod vodou," vysvětlil Rozehnal.

Odpověď ještě doplnil informací o absenci zábradlí u obou lávek: "Jak jsem v minulosti několikrát vysvětlil, zábradlí nebylo možné instalovat z důvodu protipovodňových opatření, při vyšší hladině vody a případném nánosu stromů, větví, trávy a odpadků, by se vytvořila nepropustná stěna a došlo by k vylití vody z koryta řeky."  (ber)

Komentáře

A při otevření manipulační lávky musí být slanostní projevy? Vždyť to bylo občanům
prezentováno jako otevšení cyklostezky a podchodu pro pěší pod fregventovanou Olomouckou ulicí

Předem chci říci, že jde prostě o klasický tunel na peníze. Někdo se potřeboval nakapsovat, stejně jako několik dalších lidí.

Je jedno, jestli se budou stavět cyklostezky odněkud nikam, co náhle končí. Nebo cyklostezky / manipulační lávky, co jsou často pod vodou či zamrzlé a nebezpečné. Důležité je, že se dá odsypat do soukromých kapes.

***

Stavět cestu několik centimetrů nad úrovní polovyschlé řeky - to dokáže opravdu jen tento režim po roce 1989. Doporučuji prostějovské radnici další podobné projekty:

1) Například by se tam dal postavit mořský přístav jako v Gdaňsku. Co na tom, že tam lodě neproplují? Ale těch peněz, co se dá odklonit!

2) Prostějov by také mohl postavit záchrannou stanici pro zraněné tučňáky na Prostějovsku.

3) Velmi mi v Prostějově chybí nějaký úřad a stanice, která by pomáhala v případě výbuchu sopky a tekoucí lávy přes Prostějov. (P. S.: Uvažte ten tunelující potenciál a nulovou zodpovědnost!)

Poslat nový komentář