Rodina ušatých hrabáčů je zase pohromadě

Rodina ušatých hrabáčů je zase pohromadě
Foto ZOO Olomouc
Další fotky: 
Rodina ušatých hrabáčů je zase pohromadě

Olomoucká ZOO v tomto roce odchovala hrabáče kapského prozatím coby jediná zahrada v České republice. Současně se připojila ke třem zahradám v Evropě, které letos slaví úspěch. Byť to ještě analýza DNA nepotvrdila, s největší pravděpodobností se jedná o samičku.

Ta se narodila matce Nyotě 8. dubna tohoto roku. V té době byl ale otec mláděte z vnitřní ubikace již oddělen, aby se zvýšila pravděpodobnost úspěšného odchovu. Od dnešního dne však návštěvníci mohou vidět celou hrabáčí rodinu zase pohromadě. „Samec ve své neobratnosti může malé mládě v umělé noře zalehnout, případně by mu mohl upíjet mléko. Mládě ale už není závislé pouze na mateřském mléku. Dnes přešlo na kaši, konzumuje i červy a jeho váha je natolik vysoká, že mu ani případná nechtěná neobezřetnost otce nemůže ublížit. Prozatím s rodiči zůstane do doby, než koordinátor rozhodne o jeho případném přesunu do jiné spřátelené ZOO,“ uvádí zooložka Eliška Veselá.

Olomoucká ZOO chová hrabáče od roku 2017. První mládě, které se podařilo v ZOO Olomouc odchovat, se narodilo 26. března 2020. (red)

Poslat nový komentář