Na pěvecké soutěži pro handicapované účinkovali také zástupci z Prostějovska

Na pěvecké soutěži pro handicapované účinkovali také zástupci z Prostějovska
ilustrační foto

V pondělí 14. května se ve Sportovně-relaxačním centru v Nezamyslicích uskutečnilo první regionální kolo Olomouckého kraje v rámci 3. ročníku pěveckého festivalu pro handicapované talenty. Soutěže pod názvem „Nad oblaky aneb Každý může být hvězdou“  se zúčastnilo 14 interpretů a dvě kapely, zazněly také tři duety.

Do nejužšího výběru se prozpívalo šest jednotlivců a obě skupiny – místní kapely Kluci z Domova u rybníka Víceměřice a Zámecká kapela z Domova Na Zámku Nezamyslice. Obě kapely mají  šanci vystoupit na finálovém koncertě dne 14. září v Olomouci.

„Olomoucký kraj dal v letošním roce šanci většímu počtu klientů s pohybovým či mentálním postižením, kteří mají muzikální cítění a rádi zpívají. Jsem ráda, že se podařilo zorganizovat soutěž také na regionální úrovni. Určitě v tom budeme v dalších letech pokračovat,“ uvedla náměstkyně hejtmana  a patronka soutěže Yvona Kubjátová.

Pořadatelem celostátního pěveckého festivalu pro handicapované talenty „Nad oblaky aneb Každý může být hvězdou“ je obecně prospěšná společnost ProMancus o.p.s., která dává možnost nadaným jedincům, kteří si zaslouží stejnou pozornost, jako lidé bez handicapu. Patrony soutěže jsou Monika Absolonová, Alan Bastien a kmotrou Kateřina Kornová.

S organizací regionálního kola výrazně pomohli pracovníci Domova Na Zámku v Nezamyslicích pod vedením ředitelky Jiřiny Krejčí.     

(jap)

Poslat nový komentář