Umíte kácet? Přihlaste se k revitalizaci Husáku

Umíte kácet? Přihlaste se k revitalizaci Husáku
ilustrační foto

 

Město Prostějov předkládá výzvu k podání nabídky na veřejnou zakázku ”Revitalizace zeleně – Husovo nám., Prostějov“. Umíte-li kácet, můžete se přihlásit do řízení. Nabídku je možné předložit do 9 hodin 11. září 2014.

„Jedná se o úpravu stávající zeleně v parku na Husově náměstí v Prostějově. Budou odstraněny nevhodné a přestárlé dřeviny a ošetřeny stávající dřeviny, které v lokalitězůstávají. Dále bude provedená nová výsadba a také úprava trávníků. Součástí díla je i následná údržba nově vysazené zeleně,“ říká úřední deska magistrátu. Kácet můžete začít od letošního října, hotovo ale musíte mít do 30. září příštího roku. A pozor na záruku, tu magistrát požaduje v délce 5 let.

Základním hodnotícím kritériem je nejnižší nabídková cena bez DPH. Projekt bude spolufinancován z prostředků Operačního programu Životní prostředí a ze zdrojů rozpočtu zadavatele.

Bližší info naleznete na http://ude.prostejov.eu/UDE01/Dokument.aspx?file=S00A0B0URM8E&pc=0&filepri=S00A0B0URM8E

Tak doufejme, že tahle revitalizace dopadne lépe, než u Spitznerových sadů, kde se od jarní devastace více než třicítky stromů neděje nic.( PvNovinky informovaly).  „Jen by mě zajímalo, proč se bude dělat Husák, který je celkem v pohodě a neopraví se park na náměstí Spojenců. Chodníky a zejména ta středová „památka“ na zašlé časy by si to zasloužila mnohem víc,“ nechal se slyšet Jiří Malý. (ber)

Poslat nový komentář