Plánované stavební investice a opravy si z městské kasy ukousnou miliony

Plánované stavební investice a opravy si z městské kasy ukousnou miliony
ilustrační foto Magistrát města Prostějova

Rozpočet na rok 2024 byl schválen koncem roku 2023 zastupitelstvem města. Jeho součástí jsou i stavební investice a opravy. Seznamte se s nejvýznamnějšími investičními akcemi, do kterých patří také pokračování stavebních prací.

I v letošním roce budou probíhat stavební činnosti na běžeckém tunelu na ZŠ Jana Železného, na rekonstrukci hřiště na ZŠ Melantrichova a fotbalového stadionu za místním nádražím, dále na opravě vnějšího pláště a střechy ZUŠ v ulici Kravařova.

Z oblasti zpevněných ploch (komunikace, chodníky, CS) je letos v plánu zahájení CS v ulici Průmyslová, oprava chodníků v ulici Netušilova a Wolfova. Z dopravních staveb bude zahájena stavba Dopravního terminálu na ul. Újezd a z hlediska rozšíření a úpravy parkovacích ploch kromě této lokality je naplánována výstavba lokálního parkoviště na ulici Žeranovská.

V oblasti bydlení by měla být zahájena Regenerace sídliště Mozartova, dále realizace akce Rozšíření azylového domu na ul. Pražská o 4 bytové jednotky. Navýšení kapacity Jeslí na sídl. Svobody by mělo být letos zahájeno s příslibem dotací ve výši 11,4 mil. Kč.

Letos dojde i k úpravám v objektu Kulturního a společenského centra – k rekonstrukci sociálního zařízení a k realizaci požárně bezpečnostního řešení objektu.

V oblasti rozvoje zeleně bude například zahájena realizace prvků územního systému ekologické stability v lokalitě Za Cihelnou (výstavba biocentra a biokoridoru).

V oblasti školství je v plánu budování a modernizace odborných učeben a to na ZŠ dr. Horáka, ZŠ Kollárova, ZŠ Majakovského a ZŠ Melantrichova.

Projekčně se město bude, mimo jiné, zabývat významnou akcí Rozšíření aquaparku o krytý bazén, u které byla zatím zpracována studie. Budou se připravovat i další projektové dokumentace ve všech oblastech rozvoje města. Kompletní rozpočet stavebních investic najdete na https://rozvijime.prostejov.eu/upload/Uvodni_stranka/Stavebn%C3%AD%20investice/Rozpocet%20-%20leden%202024.pdf. (red)

Poslat nový komentář