Ženy z Prostějovska podaly inzeráty. Místo výdělku prodělaly

Ženy z Prostějovska podaly inzeráty. Místo výdělku prodělaly
Ilustrační foto pixabay.com

Obě ženy zveřejnily tento týden inzerát s nabídkou zbožím ve stejné aplikaci. První nabízela k prodeji značkové sportovní podprsenky. Netrvalo dlouho a ozval se zájemce. Dle požadavku zaslala svůj email, kam jí přišel odkaz, který ji přesměroval na stránky bank. Vybrala si tu svoji a přihlásila se včetně hesla. Heslo ale hlásilo, že je špatné, a proto provedla jeho změnu.

Začaly jí chodit SMS, že změnila heslo, deaktivovala a opět aktivovala Smart klíč. Po krátké době jí přišla z banky zpráva, že autorizovala platbu ve výši 49 000 Kč na zahraniční účet. To ale bylo dílem neznámého pachatele, který platbu provedl bez jejího vědomí.

Druhý případ se odehrál jako přes kopírák. „I v tomto případě žena nabízela k prodeji oblečení, na který zareagovali hned dva kupující. S oběma byla v kontaktu a zaslala jim dle požadavku email. Dál postupovala dle instrukcí a pokynů a vyplnila všechny údaje k platební kartě. To se stalo v úterý a hned následující den, tedy ve středu ráno, zjistila, že jí byly z účtu strženy dvě částky v celkové výši 34 397 Kč," informovala policejní mluvčí Miluše Zajícová s tím, že oběma případy se zabývají kriminalisté z oddělení hospodářské kriminality. (red)

Poslat nový komentář