V kauze Manthellan čeká město na písemný rozsudek

V kauze Manthellan čeká město na písemný rozsudek
ilustrační foto Kulturní a společenské centrum

Při úterním jednání Krajského soudu v Brně ve sporu společností Manthellan a Prior padl přelomový rozsudek. Smlouva, podle které měl Manthellan vybudovat mimo jiné na místě KaSCentra nákupní galerii, je neplatná. Městu Prostějov se tak otevírají nové možnosti. Zatím čeká na písemný rozsudek.

"Proti tomuto rozsudku není odvolání přípustné, lze pouze do dvou měsíců podat dovolání k Nejvyššímu soudu prostřednictvím soudu, který rozhodoval v prvním stupni," uvedla ke kauze mluvčí Krajského soudu v Brně Eva Angyalossy. Společnost Manthellan zatím stanovisko nevydala.

"Město má konečně po deseti letech v ruce jasné rozhodnutí, kterým se budeme řídit. Můžeme se zabývat plánováním. Budeme diskutovat ohledně společenského domu, tržnice i parkování", informoval na úterní tiskové konferenci primátor města František Jura.

Vše se ale rozjede po doručení rozsudku a také záleží na postupu společnosti. „V součinnosti s naší právní kanceláří budeme činit další kroky, které musíme vůči společnosti Manthellan učinit," dodal primátor. (ber)

Poslat nový komentář