Hvězdy budou zářit nad Keltskou nocí nejen z nebe

Hvězdy budou zářit nad Keltskou nocí nejen z nebe
Foto Keltská noc

Program letošního, jubilejního dvacátého ročníku Keltské noci, která proběhne v termínu od 20. do 22. července, a nad kterým přijala záštitu velvyslankyně Irska v Praze, J. E. Clona Manahan, bude nabitý jak novinkami, tak stálicemi mezinárodní hudební i taneční scény. 150 účinkujících z 12 zemí světa na tři dny rozehraje a roztančí kemp Žralok na Plumlově. Dnes vám představíme první část programu.

Na své si přijdou jak příznivci poklidné akustické hudby, tak i ti návštěvníci, kteří mají raději o něco tvrdší muziku. Pokud patříte právě mezi tyto posluchače, nenechte si v pátek od půl jedenácté večer ujít vystoupení jedné z letošních novinek festivalu, kapely SKILTRON. Toto folk metalové spojení heavy metalu a keltské hudby, kde nechybí ani dudy, bude jistě nezapomenutelným zážitkem už kvůli jedinečnému stylu a zvuku, který tato kapela nabízí.

Rakouská kapela CELTICA PIPES ROCK už měla možnost v minulosti rozpálit obecenstvo Keltské noci a letos to roztočí se svými plameny sršícími nástroji znovu. Jedinečným zvukem doslova sálající dudy, mocné bubny a nezkrotná energie těchto Vídeňáků vás nenechají v klidu už ve čtvrtek, po půl desáté večer.

Další hvězdnou novinkou, kterou byste si rozhodně neměli nechat ujít, a která ve velkém stylu uzavře první festivalový den, je banda hrdelních pirátů, epických žroutů rumu a krvežíznivých válečníků s příhodným názvem RED RUM. S pokřikem „Ahoy“ připlují na vlnách folku a tvrdého metalu až z Velké Británie, z hrabství Nottinghamshire. Na pódiu Keltské noci se vylodí ve čtvrtek ve 23:30. (red)

Poslat nový komentář