Kino Metro 70 bude tři týdny uzavřeno

Kino Metro 70 bude tři týdny uzavřeno
Foto Kino Metro 70

V období od 23. října do 12. listopadu 2023 bude prostějovské kino METRO 70 uzavřeno.

„Proběhne zde plánovaná modernizace zvukového systému. Podzemní kinosál bude proto v těchto dnech uzavřen pro jakákoliv veřejná promítání, ale i dopolední akce typu školních projekcí nebo pronájmů,“ vysvětlila 1. náměstkyně primátora Milada Sokolová.

Kino bude však během těchto tří týdnů nadále s diváky udržovat kontakt prostřednictvím nedávno vybudované kinokavárny umístěné v prostorách foyer kina a disponuje vlastní projekční technikou.

„Podoba programu je momentálně v řešení, ale předběžně kino plánuje uvést ozvěny festivalových filmů Be2Can, reprízy aktuálních českých novinek, či alternativní program v podobě filmového kvízu nebo stand-up comedy. Program bude postupně zveřejňován on-line na webu kina a případně i fyzicky ve výlepu plakátů,“ dodala Sokolová.

Celkové náklady na pořízení zvukového řetězce činí 4.975.000 Kč, z toho dotace ze Státního fondu kinematografie dosáhne 400.000 Kč. Kino Metro 70 se na modernizaci podílí z vlastního investičního fondu částkou 1.300.000 Kč.

Dolby Atmos je technologie prostorového zvuku schopná interpretovat zvuky jako trojrozměrné objekty bez horizontálního i vertikálního omezení. Díky tomu se tato technologie postupně stává standardem nejen pro vysokorozpočtové hollywoodské produkce, ale i na poli lokální filmové produkce. Zdaleka ne všechna kina v České republice touto technologií dosud disponují, ačkoliv každý rok se počet realizací Dolby Atmos systému zvětšuje. Kino Metro 70 se kombinací špičkového laserového projektoru a prostorového zvuku po modernizaci technologicky vyrovná konkurenčním multiplexům, které tyto technologie rovněž využívají jako marketingovou strategii v oblasti diferenciace produktu.

„Pokud celá rekonstrukce proběhne dle harmonogramu, přivítáme v pondělí 13. listopadu diváky zpět v kinosále s novým prostorovým zvukem ve standardu Dolby Atmos, jenž si budou moci naplno vychutnat mimo jiné i u nejočekávanějšího filmu tohoto podzimu Napoleon režiséra Ridleyho Scotta. Ten uvedeme ve speciální předpremiéře ve středu 22. listopadu v rámci cyklu Tady Vary,“ doplnil zástupce ředitelky kina Michal Zábranský. (red)

Poslat nový komentář