Lavičky pro teenagery jsou již vyrobeny, čekají na instalaci

Lavičky pro teenagery jsou již vyrobeny, čekají na instalaci
ilustrační foto

Radní vyhověli žádosti Okrašlovacího spolku města Prostějova a schválili záměr výpůjčky dvou částí pozemku u hlavního nádraží v Prostějově o celkové výměře 4 m2. Budou zde umístěny dvě lavičky speciálně upravené pro teenagery. 

„Teenageři rádi sedávají na opěradlech laviček, což jim nyní chceme umožnit. Bude to takový náš vstřícný krok směrem k této věkové skupině. Lavičky jsou upraveny tak, aby sezení na opěradle bylo pohodlné a bezpečné, samozřejmě za podmínky pevného ukotvení do země nebo ke zdi. Zároveň bychom tímto opatřením předcházeli nepříjemnostem, kdy se starší lidé nebo rodiče s malými dětmi posadí na klasickou lavičku, kterou předtím obsadili právě teenageři a pak mnohdy zjišťují, že sedátko je špinavé od bláta a prachu. Tyto lavičky by zkrátka byly určeny jen pro ty náctileté,“ vysvětlila předsedkyně okrašlovacího spolku Milada Sokolová. 

Nápad pochází původně z Německa, úspěšně jej už aplikovali v některých městěch, například v Táboře. Dvě teenagerské lavičky vyrobili v prostějovské Střední škole automobilní, okrašlovacímu spolku je věnovali jako sponzorský dar.    

(jap)  

Poslat nový komentář