Startuje další ročník Tour nordic walking!

Startuje další ročník Tour nordic walking!
ilustrační foto

/* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normální tabulka"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman","serif";} /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normální tabulka"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman","serif";}

Zdraví a pohyb. To je nabídka letošního ročníku chůze s nordic walkingovými holemi. Projekt, který má záštitu ministra zdravotnictví Leoše Hegera a dalších odborných lékařských společností, se pokusí vytvořit český rekord v počtu lidí chodích severskou technikou chůze.

Nordic walking je technika, která stále více získává oblibu mezi lidmi. Pomáhá vyrovnávat fyzické a psychické zdraví, zvyšuje kondici a snižuje nadváhu. Vhodná je pro všechny věkové kategorie.

V Prostějově se tato akce konala poprvé v loni, 2. června. Do parku v Kolářových sadech tehdy přišlo téměř 500 lidí. „Letos jsme se rozhodli akci o jeden den prodloužit. Nabízíme také účast základním a středním školám,“ uvedla cvičitelka Lenka Sehnalová. Lidé si na dvoukilometrové trase v Kolářových sadech mohou chůzi vyzkoušet. Instruktoři na místě poradí, jak správně tento styl schůze provádět. Jako doprovodný program budou stanoviště, která změří účastníkům fyziologické hodnoty a nutriční poradkyně poradí správnou výživu. Chybět nebudou masáže a ukázky způsobu jak odstranit bolesti zad.  

„Páteční program je určen pro školy, ten sobotní – od 13 do 17 hodin, je pro veřejnost. Vlastní sobotní pochod, kde se pokusíme o rekord, proběhne od 14 do 16 hodin. Hole zapůjčíme zdarma,“ láká budoucí účastníky Sehnalová. (kaa)

Ilustrační foto: Český klub nordic walking

 

Poslat nový komentář