Miss maturita: Klouparová Radomíra

Miss maturita: Klouparová Radomíra
Foto Klouparová Radomíra
Další fotky: 
Miss maturita: Klouparová Radomíra
Miss maturita: Klouparová Radomíra

 

Blondýnka studující Střední školu designu a módy Prostějov, Radomíra Klouparová, 18 let, 160 cm, zelené oči. Pochází z Jižní Moravy, z kraje plného vína, krojů a tradic, a žije v Kyjově s dědou Františkem, babičkou Jaroslavou a sestrou Kristýnou.

Radka od malička ráda něco aranžovala, kreslila. Později začala vyrábět šperky z korálků a poté i šít. „Mamka je švadlena, tak mě to trošku naučila. Pak už jsem se jen rozhodovala mezi Brnem a Prostějovem a nakonec jsem tady, v maturitním ročníku,“ říká Radka. Za svůj hlavní koníček pokládá obor, který studuje, Modelářství a návrhářství oděvů - Design oděvu. „Neustále něco vymýšlím, upravuji a to nejen oděv,ale i šperk a doplněk,“ dodává.

Do budoucna by ráda pokračovala v oboru, na textilní fakultě Technické univerzity v Liberci.   „Můj velký sen je mít alespoň malý butik s vlastní tvorbou, s půlročními přehlídkami ve velkých městech ,ale rozhodně nechci zůstat v Česku,“ vysvětlila své plány.

Do soutěže se původně přihlásila s kamarádkou, ale ta nebyla tak odvážná. Radka chtěla účast zkusit, i když podle svých slov do nejlepší desítky asi nepostoupí. „I když představa je to hezká,“ směje se. „Známí a kamarádi o mě říkají, že jsem slyšet, ale ne vidět. A já jim to nevyvracím, protože se umím ozvat. Jsem v nitru rebel a navenek občas andílek, to musíte posoudit sami,“ dodává dívka, jejímž mottem je „Jdu si tvrdě za svým a svých cílů se nevzdám."  (red)

 

 

 

Poslat nový komentář