V ZOO čekají na tygří lásku

V ZOO čekají na tygří lásku
Foto ZOO Olomouc
Další fotky: 
V ZOO čekají na tygří lásku
V ZOO čekají na tygří lásku
V ZOO čekají na tygří lásku

 

Olomoucká ZOO zažívá námluvy ussurijských tygrů. Samec Amur se konečně dočkal své družky, samice Betty. Zda jejich setkání bude osudové, prozatím chovatelé netuší.

„Jisté je, že pokud se tygři do sebe zakoukají a k páření dojde, olomoucká zahrada by se tak mohla dočkat mláďat po třicetileté pauze. Prozatím se k sobě přes mříže chovali velice hezky,“ dodala ošetřovatelka Dana Reisigová.

Amur pochází z maďarské zoo Áltpark v Nyíregyházi (*27. 4. 2012) a v olomoucké zahradě pobývá od prosince roku 2013. Tygřice Betty přijela z Novosibirska (*9. 5. 2011) dříve, a to 14. 9. 2012. Pochází z trojčat a její matka se narodila ve volné přírodě. Brzy oslaví své třetí narozeniny.

Tygry ussurijské chová Zoo Olomouc od roku 1976. Tehdy ze Dvora Králové přicestovala samice Sumba a krátce po ní ze Státních cirkusů Praha samec Aldan. Spolu v letech 1980-1983 přivedli na svět ve 3 vrzích 5 mláďat. S menšími přestávkami olomoucká zoo tygry chovala stále, ale další chovný pár, který by po sobě zanechal potomky, se sestavit už nepodařilo. (red)

Poslat nový komentář