Tip na Nový rok. Ohňostroj v Olomouci

Tip na Nový rok. Ohňostroj v Olomouci
Foto plakát

Olomouc opět čekají oslavy příchodu nového roku. Příznivci světelných efektů na večerní obloze se mohou 1. ledna v 18 hodin těšit na klasický ohňostroj. Vedení města se rozhodlo pro tradiční termín i podobu novoročních oslav. Ohňostroj se odehraje v areálu Korunní pevnůstky.

Prostory pro pyrotechnické efekty nabídne tentokrát Korunní pevnůstka. Světelné efekty, které bude na obloze možné sledovat necelých deset minut, doprovodí hudební podkres. V prvním dějství zazní píseň hudební formace Abba se skladbou Happy New Year. Druhé hudební dějství bude patřit skupině Queen a jejich lyrické skladbě A Winter‘s Tale. A v samotném finále budou hrát Disturbed skladbu Sound of Silence. Formát ohňostroje bude podobný tomu, který lidé naposledy viděli při říjnových oslavách výročí vzniku Československa. A bude stát za to, slibují organizátoři. Náklady na pořádání ohňostroje přijdou město do sta tisíc korun.

Oficiální silvestrovský půlnoční ohňostroj se v Olomouci nepořádá už od roku 2015, kdy jej nahradilo představení právě až v podvečer prvního dne nového roku. Poslední dva roky se však Olomoučané museli bez novoročního ohňostroje obejít úplně. Důvodem byla protiepidemická opatření v době covidu. (red)

Poslat nový komentář