Tip na výlet. Vánoční tramvaje v Olomouci svezou i Mikuláše

Tip na výlet. Vánoční tramvaje v Olomouci svezou i Mikuláše
Foto DPMO

V neděli 19. listopadu se na Horním náměstí slavnostně rozsvítil stromeček a zároveň do olomouckých ulic vyrazily vánočně nastrojené tramvaje. Kromě světýlek je tentokrát ozdobil i tematicky laděný polep. Lidé se mohou 2. prosince těšit také na tradiční Mikulášské jízdy historickou tramvají a 17. prosince rozveze tato tramvaj po Olomouci Betlémské světlo.

Vánočně nazdobený vůz T3 se v adventní době stal už tradiční součástí olomouckých ulic, od roku 2021 k němu přibyla souprava vozů EVO. Letos se všechny vánoční tramvaje kromě světýlek dočkaly tematického polepu. "Souprava vozů typu EVO je laděna v duchu zimní krajiny, sněhových závějí a zasněžených domků, vůz T3 dostal teplý červený vánoční svetr," přiblížil proměnu tramvají předseda představenstva DPMO Jaroslav Michalík. Vánoční tramvaje budou v Olomouci jezdit až do 6. ledna.

Dopravní podnik zároveň zve i na tematické vánoční akce. "V sobotu 2. prosince pořádáme Mikulášské jízdy, od 10 do 18 hodin se mohou rodiče s dětmi svézt historickou tramvají s Mikulášem, anděly a čerty. Tramvaj bude jezdit na trase Sokolská – nám. Republiky – Hlavní nádraží – Pavlovičky a zpět po trase Pavlovičky – Hlavní nádraží – Envelopa – Tržnice – Náměstí Hrdinů," popsal místopředseda představenstva DPMO Pavel Zatloukal.

A historická tramvaj rozveze na 3. adventní neděli v Olomouci Betlémské světlo. (red)

Poslat nový komentář