Policisté vám mohou zabavit techničák. Od soboty

Policisté vám mohou zabavit techničák. Od soboty
ilustrační foto PČR

Novela zákona o provozu na pozemních komunikacích s sebou přinesla řadu změn. O povinnosti chodců nosit reflexní prvky PvNovinky již informovaly. Dnešní informace se týká řidičů. Těm mohou policisté zabavit při silniční kontrole technický průkaz vozidla. Už od soboty.

„Zjistí-li se při kontrole technického stavu vozidla nebo jízdní soupravy nebo při objasňování dopravní nehody nebezpečná závada, zadrží policista osvědčení o registraci vozidla a vydá o tom řidiči vozidla nebo jeho provozovateli, je-li přítomen, doklad. V něm uvede zjištěné závady,“ sdělil na dotaz redakce policejní mluvčí František Kořínek.

Zadržené osvědčení o registraci vozidla zašle policie nejpozději následující pracovní den po dni jeho zadržení obecnímu úřadu obce s rozšířenou působností příslušnému k zapisování údajů o vozidle do registru silničních vozidel.

„Úřad vrátí provozovateli vozidla zadržené osvědčení o registraci na jeho žádost, prokáže-li žadatel protokolem o technické prohlídce, že nebezpečné závady byly odstraněny nebo vozidlo je technicky způsobilé k provozu na pozemních komunikacích,“ dodal Kořínek.

Pokud nemáte hned po STK čas jít na úřad, máte na to 5 dnů. Po tu dobu nahrazuje protokol o technické prohlídce prokazující odstranění závad osvědčení o registraci vozidla. (ber)

Poslat nový komentář