Opilci na cestách. Policisté jich chytili devět

Opilci na cestách. Policisté jich chytili devět
ilustrační foto PČR

Během uplynulého víkendu zjistili policisté na silnicích Prostějovska celkem devět podnapilých řidičů. Dva z nich usedli na kolo. Nejvíc opilý byl jejich páteční úlovek, další se na cestu navíc vydal s autem bez STK. 

V pátek 11. března 2016 v 9:45 hodin v obci Olšany u Prostějova kontrolovali policisté řidiče osobního automobilu značky Honda. Provedenou dechovou zkouškou policisté u muže změřili hodnotu 1,4 ‰ alkoholu v dechu. „Šedesátiletý muž s naměřenou hodnotou souhlasil a uvedl, že během předchozího odpoledne a večera vypil celkem pět desetistupňových piv a tři odlivky vodky. Další jízdu policisté muži zakázali,“ uvedl policejní mluvčí František Kořínek.

V sobotu 12. března v 9:03 hodin zjistili prvního plumlovští policisté v obci Drahany. Sedmadvacetiletý řidič automobilu značky Renault Thalia nadýchal 0,58 ‰ alkoholu v dechu. Muž přiznal vypití čtyř jedenáctistupňových piv během předchozího večera.

V 10:48 hodin v Kostelecké ulici v Prostějově policisté dopravního inspektorátu změřili třiačtyřicetiletému řidiči automobilu značky Chevrolet hodnotu 0,84 ‰ alkoholu v dechu. Také tento řidič se k požití alkoholu před jízdou doznal. Dalšího přestupku se muž dopustil tím, že řídil vozidlo bez platné technické kontroly.

Jen pět minut poté kontrolovali němčičtí policisté v obci Němčice nad Hanou čtyřicetiletého cyklistu, který při dechové zkoušce nadýchal 0,64 ‰ alkoholu v dechu. Cyklista uvedl, že během předchozího odpoledne a večera vypil celkem 3,8 litrů bílého vína.

Posledním sobotním hříšníkem byl devětačtyřicetiletý cyklista kontrolovaný v 15:05 hodin na komunikaci mezi obcemi Víceměřice a Němčice nad Hanou. U toho policisté změřili hodnotu 0,31 ‰ alkoholu v dechu, po vypití dvou odlivek slivovice krátce před jízdou.

V neděli, krátce po půlnoci, kontrolovali v Dolní ulici v Prostějově policisté osmadvacetiletého řidiče automobilu značky Renault Clio. Provedenou dechovou zkouškou u muže změřili hodnotu 0,47 ‰ alkoholu v dechu.

Ve stejný den v 10:33 hodin řídila v Určické ulici v Prostějově pětatřicetiletá řidička osobní automobil značky Renault Scenic. Při kontrole jí policisté změřili hodnotu 0,58 ‰ alkoholu v dechu. Dle přiznání řidičky po vypití 0,5 litru vína během předchozího večera.

V 11:05 hodin němčičtí policisté v obci Mořice zjistili dalšího podnapilého cyklistu. Byl jím osmačtyřicetiletý muž, který při dechové zkoušce nadýchal 0,8 ‰ alkoholu v dechu. Muž přiznal vypití tří desetistupňových piv v dopoledních hodinách téhož dne.

Posledním víkendovým podnapilým řidičem byl dvaačtyřicetiletý cyklista, kterému policisté při kontrole v obci Nezamyslice ve 20:03 hodin změřili hodnotu 0,92 ‰ alkoholu v dechu. Muž přiznal vypití pěti půllitrů desetistupňového piva bezprostředně před jízdou.

„Všem policisté zakázali další jízdu. Řidičům automobilů navíc zadrželi řidičské průkazy. Všechny uvedené případy budou předány k dořešení příslušným správním orgánům. Nejopilejší muž  je podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který mu v případě prokázání viny a odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti,“ dodal Kořínek. (red) 

Komentáře

a to je houby proti tomu jak jezděj naši mocepáni nažraní a zfetovaní a každýmu je to putna. Tak do komu to cpete tady.

Poslat nový komentář