Policisté provádějí kontroly na honech

Policisté provádějí kontroly na honech
Foto PČR

Sezóna honů je v plném proudu. Jako tomu bývá každý rok, také letos provádějí policisté z Odboru služby pro zbraně a bezpečnostní materiál namátkové kontroly myslivců přímo na honech. V sobotu 17. listopadu zavítali na honitbu v Bludově na Šumpersku, kde zjišťovali, zda u sebe myslivci mají potřebné doklady, zda mají v pořádku zbraně a nejsou pod vlivem alkoholu či jiné návykové látky. Každý z lovců by měl mít připraven ke kontrole platný lovecký lístek, průkaz zbraně, zbrojní průkaz a doklad o sjednání pojištění pro případ odpovědnosti za způsobené škody.

Za nesplnění povinností uložených zákonem o střelných zbraních a střelivu hrozí přestupci pokuta až do výše padesáti tisíc korun. Záleží, jakého konkrétního pochybení se dopustí." V případě, že je kontrolovaná osoba pod vlivem alkoholu nebo jiné návykové látky, hrozí jí nejen pokuta, ale zároveň jí policisté zadrží zbraň. Pokud se myslivec dopustí přestupkového jednání opakovaně, mohou mu policisté ve správním řízení odejmout zbrojní průkaz," upozornila policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová.

V průběhu sobotní kontroly policisté žádné pochybení nezjistili. Policisté budou v namátkových kontrolách honů pokračovat po celou dobu lovecké sezóny. (red)

Poslat nový komentář