Na Kosíři si valentýnskou pusu letos nedáte

Na Kosíři si valentýnskou pusu letos nedáte
ilustrační foto Mikroregion Kosířsko

Zajímavou akcí Mikroregionu Kosířsko byla po dva roky Valentýnská pusa. Pokud se těšíte, že se se svou láskou opět políbíte na hanáckém Mont Blancu, budete zklamáni. Rozhledna je stále uzavřena.

Rozhledna byla uzavřena v říjnu loňského roku. Vandalové z ní totiž ukradli šrouby a statik její stav vyhodnotil jako nebezpečný. Opravena dosud nebyla, předsedkyně mikroregionu Kosířsko Hana Rozsypalová ale doufá, že pro veřejnost se otevře 1. dubna.

Jeden ze 158 schodů, který na vrchol rozhledny vede, "patří" prostějovské zastupitelce a předsedkyni Okrašlovacího spolku Miladě Sokolové. „Když jsem se o tom dozvěděla, velmi mě to mrzelo. Už jen z toho důvodu, že vandalové pro pár korun zničili vyhlídku, na kterou se každý z nás již nejednou vypravil,“ netajila se smutkem. Prostějovský fotograf Josef Franc to vidí naprosto stejně: "Na kosířskou rozhlednu jsme si vyšlápli tuto sobotu ze Slatinic, ovšem k mé lítosti byla rozhledna stále zavřená. Mrzelo nás, že doposud nedošlo k opravě. Každý rok na jaře si "ometám" po zimě svůj schod", uvedl se smíchem Franc. Stejně jako vedení Mikroregionu ale oba doufají, že zamilovaní na rozhlednu nezanevřou a navštíví ji na Valentýna příští rok. (ber)

Poslat nový komentář