Ženu chtěl okrást na Svatoplukově ulici. Lup mu díky rychlé reakci svědka dlouho nezůstal

Ženu chtěl okrást na Svatoplukově ulici. Lup mu díky rychlé reakci svědka dlouho nezůstal
ilustrační foto

V pátek 5. června 2020 jela osmasedmdesátiletá žena na jízdním kole Svatoplukovou ulicí v Prostějově směrem k nádraží. U křižovatky s ulicí Karlov ženu předjel osmadvacetiletý cyklista z Dobromilic. Když muž ženu předjížděl, za jízdy jí z košíku umístěného nad předním kolem odcizil kabelku s osobními doklady a peněženkou a z místa ujel.

"Svědkem krádeže byl muž, který jel svým osobním automobilem ve stejném směru ale o několik desítek metrů zpět. Ten ihned začal zloděje pronásledovat a pokusil se ho zastavit. Cyklista však automobil objel a ujel do ulice Přemyslovka. Muž v pronásledování pokračoval, a když odbočil na parkoviště u supermarketu, nezvládl cyklista řízení, narazil do boku automobilu a upadl na komunikaci. Tam byl mužem zadržen a poté předán přivolaným policistům. Odcizenou kabelku pohotový zachránce zloději odebral a vrátil okradené," uvedl policejní mluvčí František Kořínek s tím, že zadržený se k činu přiznal. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu krádež. Protože muž za sebou má již pestrou trestní minulost, hrozí mu za uvedené jednání trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta.

Po prošetření okolností dopravní nehody byl jako její viník označen cyklista. Jeho přestupek policisté na místě vyřešili uložením pokuty. (red)

Poslat nový komentář