Zlodějky s kočárky vyrušilo zatroubení projíždějícího auta

Zlodějky s kočárky vyrušilo zatroubení projíždějícího auta
ilustrační foto

Pohotový řidič si všiml zlodějky, která z otevřeného náklaďáku ukradla pracovní blůzu. Zatroubil, žena se lekla a blůzu odhodila.

K pokusu o krádež došlo v úterý 26. června podvečer ve Wolkerově ulici. Dvě ženy s kočárky procházely kolem nákladního vozu. Všimly si otevřené kabiny a zatímco jedna hlídala kočárky, druhá skočila dovnitř a ukradla montérkovou blůzu. Kolem projíždělo auto, jehož řidič na ženu zatroubil, ona se lekla a asi po deseti metrech lup odhodila na zem. Všímavý řidič povedené maminy sledoval směrem k Petrskému náměstí  a po telefonu předával operačnímu středisku Městské policie směr jejich pohybu. Strážníci dotyčné zadrželi na Husově náměstí. Šestatřicetiletá a devětatřicetiletá tvrdily, že se neznají. Podezřelá popírala, že by byla tou, která odcizila oděv.

Zatroubení bylo signálem i pro okradeného třiatřicetiletého řidiče náklaďáku. Vyběhl z provozovny a všiml si své o několik metrů dál pohozené blůzy. Prohledal kapsy a s úlevou zjistil, že se mu neztratily ani peníze, mobil či klíčky od auta.

Pro podezření z přestupku proti majetku celá věc postoupena správnímu orgánu k dořešení. "Znovu se potvrdilo, že svým neopatrným chováním často usnadňujeme práci zlodějíčkům. Při opuštění automobilu máme vůz vždy uzamknout! Nemusíme natrefit na pohotového občana jako v tomto případě. Tomu patří naše poděkování," uvedla k případu Jana Adámková, tisková mluvčí Městské policie Prostějov.

(red)

Místo zločinu: 
Javascript is required to view this map.

Poslat nový komentář