Na Prostějovsku se vloni méně bouralo, počet přestupků však vzrostl

Na Prostějovsku se vloni méně bouralo, počet přestupků však vzrostl
ilustrační foto (zdroj: policie-cr.cz)

Počet dopravních nehod na Prostějovsku v loňském roce dosáhl hodnoty 634 a oproti roku 2011 tak poklesl o 32 nehod. Řidiči v ostatních okresech bourali více, proto i krajská statistika nehodovosti je oproti loňsku vyšší. Na Prostějovsku však vzrostl počet přestupků, o to 236, což je naopak největší nárůst ze všech okresů kraje. Celkem prostějovští řidiči nedodržovali dopravní předpisy v 5 552 případech. Vyplývá to ze statistik krajského ředitelství Policie ČR.

Celkový počet nehod v kraji vzrostl o tři procentní body na 4406, zemřelo při nich však méně osob než v předloňském roce, celkem 40. Nejvíce lidí, sedm, zahynulo na silnicích v prosinci. Nejčastější příčinou nehod je nesprávný způsob jízdy, který v roce 2012 ještě narostl, naopak ubylo nehod zaviněných alkoholem. Oproti předloňskému roku také řidiči více dodržovali předepsanou rychlost, počet přestupků za překročenou rychlost poklesl o více než dva tisíce. Nejčastěji lidé bourali v pátek.

Přestože letos se na Prostějovsku množí přestupky s drogami za volantem (poslední případ zde), v loňském roce v tomto ohledu zaznamenal okres pokles o dva případy. Alkohol za volantem pak v něm byl zjištěn ve 131 případech oproti 165 v roce 2011.

(zkl)

Poslat nový komentář