Je to tak, jeden z lupičů je za mřížemi!

Je to tak, jeden z lupičů je za mřížemi!
ilustrační foto

Na tiskové konferenci dnes dopoledne policie potvrdila, že nebezpečný recidivista Ján Bakalár, po němž policisté pátrali v souvislosti s přepadením obrněného vozu s penězi loni v Přemyslovicích, je skutečně za mřížemi. Bakalár má být jedním ze tří pachatelů, kteří při přepadení auta s penězi na kraji obce použili střelné zbraně a ukradli 33 milionů korun.

Na Jána Bakalára byl vydán mezinárodní zatykač. Příslušníci Útvaru rychlého nasazení ho dopadli 10. března dopoledne v Praze 9. Zásah byl rychlý a razantní a dopadený s ním zřejmě vůbec nepočítal. Změnil svůj vzhled a měl u sebe falešné bulharské doklady, ale bezprostředně po dopadení svou totožnost přiznal. Vratislav Grégr, vedoucí odboru pátrání Policejního prezidia, se zmínil o tom, že na stopu se hledanému lupiči kriminalisté dostali i díky informacím od veřejnosti.

Speciální tým vytvořený k dopadení pachatelů brutálního loupežného přepadení však se svou činností nekončí. "Spolupachatelé prozatím zadrženi nebyli. Podařilo se ale zajistit malou část odcizených peněz," uvedl ředitel Úřadu kriminální policie a vyšetřování Policejního prezidia Milan Pospíšek. Podle jeho vyjádření se nyní proveřuje, odkud měli lupiči informace o trase vozu. Zatím se pracuje se dvěma verzemi - buď měli kontakt přímo v agentuře Loomis, nebo tipovali trasy samotných přepravních vozů.

Ján Bakalár byl několikrát soudně stíhaný za majetkovou a násilnou trestnou činnost, mimo jiné i za pokus o vraždu, za což byl odsouzen na jedenáct let. Nyní je ve vazbě a je obžalován z pokusu o vraždu a loupež, za což mu hrozí 15 až 20 let vězení nebo i výjimečný trest. (tk, ok)

 

Poslat nový komentář