Policisté slaví úspěchy, objasnili další krádeže

Policisté slaví úspěchy, objasnili další krádeže
ilustrační foto

Policisté z obvodního oddělení Prostějov 1 objasnili dvě krádeže, ke kterým došlo v březnu a červnu letošního roku v Prostějově. Obě spáchali recidivisté.

V březnu zloděj odcizil u hlavního vlakového nádraží trekové jízdní kolo v hodnotě 6 tisíc korun. Policisté nyní zloděje dopadli. Je jím devětačtyřicetiletý muž Prostějovska, který byl nedávno za obdobný majetkový trestný čin soudem odsouzen a potrestán. Nyní mu za krádež hrozí až tříletý pobyt za mřížemi.

Ve druhé polovině června došlo ke krádeži ve Sportovní ulici, kde zloděj ze zahradní chatky ukradl 40 metrů prodlužovacího kabelu za 3 300 korun. Je jím jedenadvacetiletý muž z Prostějovska, který je rovněž recidivistou. Za krádež mu hrozí až tříletý pobyt za mřížemi.

„Podezřelý byl včerejšího dne zadržen v Prostějově, neboť na něj byl vydán Okresním soudem v Prostějově příkaz k dodání do výkonu trestu odnětí svobody pro jinou trestnou činnost. V průběhu včerejšího dne byl eskortován do vazební věznice v Olomouci,“ uvedla policejní mluvčí Irena Urbánková. (red)

Poslat nový komentář