Mladý muž napadl otce a dědečka. Policisté jej vykázali

Mladý muž napadl otce a dědečka. Policisté jej vykázali
ilustrační foto PČR

Vykázání ze společné domácnosti na Prostějovsku den ode dne přibývá. Jen v březnu jich bylo pět. Tím zatím posledním vykázaným je 25letý muž, který verbálně a fyzicky napadl otce a dědečka. 

"V neděli 28. března, krátce po poledni, došlo v obci na Prostějovsku k verbálnímu a fyzickému napadení. Pětadvacetiletý muž ve společném obydlí napadl svého otce a dědu. Ke zranění osob při napadení nedošlo. Přivolaní policisté šetřením zjistili, že byly naplněny znaky domácího násilí a využili svého zákonného oprávnění a z důvodu ochrany ohrožených osob násilníka z domu na dobu deseti dní vykázali," konstatoval policejní mluvčí František Kořínek. 

Pro své protiprávní jednání je vykázaný muž podezřelý z přečinu výtržnictví a přečinu nebezpečné vyhrožování, za které mu v případě prokázání viny a odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.

"Od začátku letošního roku se v rámci územní působnosti územního odboru Prostějov jedná již i o jedenácté  realizované vykázání, v březnu již o páté," doplnil smutnou statistiku Kořínek. (red)

Poslat nový komentář