Internetová hvězda okradla muže o 2 miliony. Policisté hledají další poškozené

Internetová hvězda okradla muže o 2 miliony. Policisté hledají další poškozené
ilustrační foto

Jeseničtí policisté odhalili podvodné jednání 41leté ženy z Jesenicka, která měla do dnešního dne způsobit škodu minimálně 2 miliony korun. Další poškozené policisté hledají.

„Obviněná žena téměř celou částku podvodně vylákala z mužů, se kterými se seznamovala prostřednictvím různých seznamek na internetu, v novinách či na teletextu. Téměř vždy vystupovala pod pseudonymem sladké.pokušení2. Ke komunikaci si vybírala muže starší 40 let. Po navázání bližšího kontaktu si obviněná vymýšlela různé legendy, díky kterým z mužů vylákala různé finanční částky. Mezi nejčastějšími smýšlenými příběhy byla potřeba peněz na rozjezd podnikání, nájem, úhradu složenek za energie a opravu nemovitosti, kterou zdědila po otci a chce ji prodat. Muže vždy ujišťovala, že jakmile zděděnou nemovitost prodá, peníze jim ihned vrátí,“ popsala jednání podvodnice policejní mluvčí Tereza Neubauerová. Peníze si buď nechala nosit přímo domů, pokud to byli muži z Jesenicka, nebo posílat prostřednictvím pošty „poste restante“ do Jeseníku nebo Mikulovic. Peníze zůstaly uloženy na poště a obviněná, nebo její příbuzní, je oproti dokladu totožnosti vyzvedli. Když mužům peníze došly, nutila je brát si nebankovní půjčky s ujištěním, že všechny splátky uhradí sama. Nikdy se tak samozřejmě nestalo. Jelikož obviněná nikdy nikde nepracovala, tímto způsobem si zajišťovala obživu jak pro sebe, tak svou rodinu. Aby ve svém jednání nemohla pokračovat dále, je 41letá žena stíhána vazebně.

„Do dnešního dne se kriminalistům podařilo vyhledat osm poškozených mužů převážně z Moravy. Protože poškozených může být mnohem více, žádáme všechny, kteří se s podobným podvodným jednáním setkali, aby kontaktovali jesenické kriminalisty na tel. Číslo 727 947 564,“ vyzvala mluvčí. (red)

Poslat nový komentář