Přepadení si opilý muž vymyslel

Přepadení si opilý muž vymyslel
ilustrační foto

V pondělí po devatenácté hodině obdrželi prostějovští policisté na lince 158 oznámení, že v rodinném domě na Prostějovsku došlo k přepadení osoby. Na udanou adresu ihned vyjeli policisté, kteří po příjezdu na místo zjistili, že oznámení učinil silně opilý muž. 

"Při obtížné komunikaci s mužem se policistům nakonec podařilo zjistit, že k žádnému přepadení zde nedošlo a muž si vše vymyslel. Toto potvrdili i dva svědci, kteří byli přítomni telefonickému hovoru muže s operátorem tísňové linky. Provedenou dechovou zkouškou policisté u muže změřili hodnotu 3,93 ‰ alkoholu v dechu. Z důvodu silné opilosti a rizika, že by muž mohl svým jednáním ohrožovat svůj život, život nebo zdraví jiných osob anebo majetek ho policisté zajistili a k vystřízlivění ho umístili do protialkoholní záchytné stanice," popsal policejní mluvčí František Kořínek. Svým zneužitím tísňové linky se muž dopustil přestupku dle zákona o elektronických komunikacích, za který lze uložit pokutu až do výše 200 tisíc korun. Tato věc bude předána k dořešení příslušnému správnímu orgánu, kterým je Magistrát města Prostějova.

"Dalším šetřením policisté zjistili, že oznámení na linku 158 předcházel konflikt s matkou podezřelého, kdy se vůči ní měl dopustit schválnosti. Pro toto jednání je muž podezřelý ze spáchání přestupku proti občanskému soužití. Za ten mu hrozí pokuta až do výše 20 tisíc korun," dodal mluvčí. (red)

Poslat nový komentář