Prostějovsko je v databázi kriminalistických rekordů. Kvůli burákům i cisterně!

 Prostějovsko je v databázi kriminalistických rekordů. Kvůli burákům i cisterně!
ilustrační foto

Na hodnocení nejrůznějších sportovních rekordů a soutěží o prvenství v různých technických, vědeckých či společenských disciplínách jsme si už zvykli. Zaznamenává je světoznámá Guinessova kniha rekordů. Ale víte, že existují i kriminalistické rekordy? A jeden z nich patří i Mostkovicím. Kvůli arašídům.

Koncem června 1997 v Mostkovicích na Prostějovsku dosud neznámý pachatel sedl za volant nezajištěného kamionu a odjel s téměř třemi tisíci krabicemi solených arašídů. Okradený majitel si ohodnotil škodu arašídů na 2,2 milion korun, kamion pak ocenil na 2 miliony. Zloděj nebyl nikdy dopaden.

Mostkovice v tom nejsou samy.

Za kuriozitu kriminalisté pokládají i čin 27letého muže z Prostějovska, který odcizil 14. ledna 2000 hasičskou cisternu dobrovolným hasičům v Petrovicích na Blanensku. V hasičském převlečení vnikl do zbrojnice a do cisterny naskládal záložní hasičskou výzbroj a výstroj, včetně kelímků na pivo a tácků na párky. Při výjezdu ze zbrojnice byl "falešný hasič" přes okna hospody spatřen "pravými hasiči" a došlo k divoké honičce, která skončila havárií. Pět let vlastními silami dobrovolných hasičů opravovaná cisterna v ceně 270 000 Kč byla zcela zničena. Co chtěl zloděj učinit s kradenou hasičskou cisternou, se policii nepodařilo zjistit. (Zdroj kriminalistika.eu)

 

Poslat nový komentář