„Vloupání“ do automatu se dopustil zákazník. Vysokozdvižným vozíkem

„Vloupání“ do automatu se dopustil zákazník. Vysokozdvižným vozíkem
Foto PČR

Dne 12. února 2018 po třetí hodině v noci došlo ve firemním areálu v Průmyslové ulici v Prostějově k poškození prodejního automatu na bagety. Toho se měl dopustit osmadvacetiletý zaměstnanec firmy.

"Při policejním výslechu se muž k činu přiznal a uvedl, že během noční služby si z automatu chtěl zakoupit bagetu na svačinu. Po vhození mincí mu však přístroj bagetu nevydal. V domnění, že se zboží někde zaseklo, se přes vydávací otvor neúspěšně pokusil rukou dosáhnout na bagetu. Poté se pokusil automatem zakývat, ale ani to kýžený výsledek nepřineslo. V té době kolem projížděl kolega s vysokozdvižným vozíkem. Podezřelý ho požádal o zapůjčení vozíku a pokusil se automat rozkývat vozíkem. Při tom však došlo k poškození skleněné výplně. Protože měl muž dle svých slov bagetu již zaplacenou, vzniklým otvorem si ji tedy z přístroje vytáhl a z místa odešel," popsal případ policejní mluvčí František Kořínek.

Poškozením automatu byla způsobena škoda vyčíslená na více než 34 tisíc korun. Policisté čin kvalifikovali jako přečin poškození cizí věci a přečin krádež. Za ty podezřelému v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.

"V rámci výslechu muž projevil lítost nad svým jednáním se zdůvodněním, že „neví, co ho to popadlo“. O upřímnosti jeho lítosti svědčí i fakt, že kontaktoval poškozenou společnost a způsobenou škodu již uhradil," dodal mluvčí. (red)

 

Komentáře

A kolega, od kterého si ten vozík půjčil, dostal výpověď za odměnu taky.

Tohle je policejní zpráva a v té se skutečně nepíše, nejen, ve které firmě to bylo, ale ani to, co se stalo s lidmi... Nám tuto informaci nikdo nedal...

Ale to že dostali oba výpověď nikdo nenapíše, ach ta Mubea

Poslat nový komentář