Vloupání do garáže se měli dopustit dva muži

Vloupání do garáže se měli dopustit dva muži
ilustrační foto

Dne 8. července 2019 policisté informovali o vloupání do garáže v obci Hrubčice. Z ní pachatel v době od 2. do 5. července odcizil elektrické a akumulátorové nářadí a jeho příslušenství. Majitel domu způsobenou škodu předběžně vyčíslil na více než 15 tisíc korun. Policisté zloděje dopadli.

Provedeným šetřením se policistům obvodního oddělení Prostějov 2 již během několika týdnů jako podezřelé podařilo ustanovit dva muže ve věku 25 a 30 let. Mladší z mužů se ke skutku pod tíhou předložených důkazů přiznal a vydal část z odcizených věcí. Starší se sice přiznat odmítl, ale dobrovolně vydal zbytek odcizených věcí.

Vzhledem k tomu, že jeden z mužů se dosud zdržoval v zahraničí, převzali si od policistů usnesení o podezření z trestné činnosti až v těchto dnech.

„Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu porušování domovní svobody a přečinu krádež. Za ten pachateli v případě dopadení a prokázání viny hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta," doplnil policejní mluvčí František Kořínek.(red)

Ilustrační foto: PČR

Poslat nový komentář