Předčasná oslava padesátin skončila napadením a záchytkou

Předčasná oslava padesátin skončila napadením a záchytkou
ilustrační foto Městská policie

Minulou sobotu v odpoledních hodinách se na linku 156 obrátila žena s tím, že slyší křik a hádku v bytě nad provozovnou v centru Prostějova, ve které pracuje. K prověření byla na místo vyslána hlídka strážníků. 

"Z uvedeného bytu bylo slyšet hluk, křik a hádky více osob. Tyto osoby se strážníkům podařilo zkontaktovat. Muž, který otevřel dveře, byl vůči hlídce velmi arogantní až agresivní. Jeho agresivita se stupňovala. Pokusil se napadnout zakročujícího strážníka, kterým byl zpacifikován a spoután. V bytě se nacházely i další osoby. Dvě ženy, matka (49 let) s dcerou (24 let) vyběhly z bytu. Mladší žena byla zraněna na hlavě. K celému incidentu obě uvedly, že společně slavili předčasně narozeniny spoutaného muže, manžela starší ženy. Při popíjení alkoholu došlo k hádce a následné potyčce mezi dcerou, oslavencem a sedmadvacetiletým mužem. Mladší z mužů se doznal k tomu, že facku dal ženě on. To potvrdil i další svědek, nacházející se v bytě. Na místo byl přivolán lékař, který zraněnou ženu ošetřil," uvedla strážník Tereza Greplová.

Jelikož oslavenec byl po celou dobu agresivní a hrozilo, že by mohl pokračovat v napadání dalších osob, bylo rozhodnuto o jeho umístění v protialkoholické záchytné stanici. Před samotným převozem devětačtyřicetiletého muže prohlédl lékař a uznal ho schopným převozu na záchytku do Olomouce. Při provedené orientační dechové zkoušce muži změřeno 1,61 promile alkoholu v dechu. 

"Oba pánové jsou podezřelí z přestupku proti občanskému soužití. Devětačtyřicetiletý muž je navíc podezřelý i z přestupku proti veřejnému pořádku. Celá záležitost bude mít dohru u příslušného správního orgánu. O tom byli hlídkou všichni přítomní poučeni," dodala Greplová. (red)

Poslat nový komentář