Peníze skončily v rovníkové Africe. Štěně ovšem žena neuvidí

Peníze skončily v rovníkové Africe. Štěně ovšem žena neuvidí
ilustrační foto ber

V minulém týdnu si třicetiletá žena z Prostějovska na české internetové stránce poskytující inzerci zvířat vyhlédla inzerát nabízející štěně labradorského retrívra. Při on-line komunikaci se s prodejcem dohodla na zaplacení částky přesahující jedenáct tisíc korun bezhotovostní platbou prostřednictvím platební karty.

"Cenu dle dohody s prodejcem uhradila ve dvou platbách, ale psa, ani další komunikace, se již nedočkala. Když následně ve své bance zjistila, že platba odešla do afrického Kamerunu, teprve pochopila, že se stala obětí podvodu a věc přišla oznámit na obvodní oddělení do Němčic nad Hanou," uvedl policejní mluvčí František Kořínek s tím, že varováním pro ženu nebyla ani komunikace lámanou češtinou, která napovídala, že by se mohlo jednat o cizince. 

Policistům se dosavadním šetřením podařilo zjistit, že obdobných případů je v rámci celé republiky šetřeno již větší množství. "Proto apelujeme na všechny nakupující (i prodejce) v on-line prostředí, aby k takovým nákupům přistupovali s co nejvyšší obezřetností a nenechali se ovlivnit touhou po zboží ani zlákat výhodnou nabídkou," dodal mluvčí. (red)

Poslat nový komentář