Podvodníci vyrazili na net. Rozesílají e-maily za Českou poštu!

Podvodníci vyrazili na net. Rozesílají e-maily za Českou poštu!
Foto čtenář
Další fotky: 
Podvodníci vyrazili na net. Rozesílají e-maily za Českou poštu!

Pokud jste dostali do své e-mailové schránky zprávu, že pro vás Česká pošta má balíček, s jehož doručením jsou komplikace, zbystřete. Jedná se totiž o podvod, který vás může stát spoustu peněz.

„V e-mailu se mi už po několikáté objevil text, že pošta mi nemohla dodat zásilku, kvůli nedodržení podmínek přepravy. Odkaz vede dál na nějaké stránky, kde jsem se měla dozvědět podrobnosti a také zaplatit určitou částku. Samozřejmě jsem nic takového neudělala, i když tedy balík opravdu čekám. Odesílatel se mi zdál podezřelý, “ připsala čtenářka ke zprávě, kterou redakci PvNovinek poslala.

A udělala dobře, jak potvrzuje oficiální web České pošty, kde na odkazu https://www.ceskaposta.cz/o-ceske-poste/aktualni-podvodne-e-maily podobné e-maily najdete. „Jestliže obdržíte podvodný e-mail vztahující se k České poště, děkujeme, že jej odešlete na adresu info@cpost.cz. Česká pošta podala trestní oznámení na neznámého pachatele a spolupracuje s Policií České republiky,“ vysvětluje pošta na webu. 

„Těmto formám útoku se dá velmi těžko předcházet a ke zneužití může být útočníky využit jakýkoliv subjekt státní, veřejné nebo komerční sféry. Je třeba být velmi opatrní a vše si předem prověřit,“ doplňuje za Policii ČR mluvčí Miluše Zajícová. (ber)

Poslat nový komentář