Policisté monitorují sociální sítě. Ve dvou případech zahájili v kraji úkony trestního řízení

Policisté monitorují sociální sítě. Ve dvou případech zahájili v kraji úkony trestního řízení
Ilustrační foto PČR

Policisté napříč Olomouckým krajem důsledně monitorují dění na sociálních sítích a bezodkladně se věnují každému podnětu souvisejícímu s výhružnými příspěvky či projevy sympatií se střelbou na FF UK v Praze. Ve dvou případech již zahájili úkony trestního řízení.

„Během druhého vánočního svátku jsme přijali oznámení o příspěvku na sociální síti v rámci, kterého měl pisatel vyzývat ostatní k vyjádření souhlasu s vystřílením vlády. Osmatřicetiletého autora ze Šternberska policisté krátce na to vypátrali a ještě téhož dne jim k věci podal vysvětlení. Vzhledem ke zjištěným skutečnostem zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu šíření poplašné zprávy,“ informovala policejní mluvčí Petra Vaňharová.

I devětapadesátiletý muž z Olomouce skončil z důvodu svého vyjádření na sociální síti v rukou kriminalistů. Jen den po tragické události na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy měl na sociální síť umístit příspěvky, ve kterých měl schvalovat jednání střelce. I v tomto případě zahájili olomoučtí kriminalisté úkony trestního řízení, tentokrát pro podezření ze spáchání přečinu schvalování trestného činu. (red)

Poslat nový komentář