Trávnickou a Sokolskou čeká ředa změn. I minikruháč

Trávnickou a Sokolskou čeká ředa změn. I minikruháč
Foto čtenář

Rekonstrukci ulic Trávnická a Sokolská v Prostějově plánuje magistrát už několik let. Zdá se, že vše je na dobré cestě, stavební úřad zahájl územní řízení. A obyvatelé obou lokalit se mají na co těšit, stejně jako motoristé. Mimo jiné zde přibudou čtyři podzemní kontejnery na tříděný odpad a miniokružní křižovatka. 

Projekt obsahuje stavební úpravu vozovek, chodníků, vjezdů a dalších zpevněných ploch. Výsledné řešení zahrnuje vozovky, parkovací pásy a pruhy, vjezdy, chodníky a středový ostrov miniokružní křižovatky. Ta je navržena ve styku pěti větví místních komunikací - Trávnická, Karlov, Hvězda, Sokolská a Winklerova. Průměr OK je 20 metrů, šířka okružního pásu 5 metrů, průměr ojížděného ostrova 10 metrů. 

Stavba se  dotkne i zeleně. "Ulice Sokolská – z celkového počtu 47 dřevin je 11 ks navrženo ke kácení, k výsadbě 28 nových stromů. Ulice Trávnická – na severní straně z 64 dřevin budou 2 ks pokáceny a nově vysazeno 9 ks stromů. Na jižní straně bude z 38 dřevin pokáceno 38 ks, nově vysazeno 28 stromů. Okolí nového kruhového objezdu včetně parčíku – z celkového počtu 8 ks dřevin bude vykáceno 4 ks, nově vysazeno 11 ks stromů. Křižovatka Trávnická x Jihoslovanská – z celkového počtu 8 dřevin bude 1 ks vykácen, nově vysazeno 14 ks stromů," lze se dočíst na úřední desce města. (ber)

Poslat nový komentář