Prostějovská zima 2015 vypukne 27. listopadu

Prostějovská zima 2015 vypukne 27. listopadu
ilustrační foto MMP
Další fotky: 
Prostějovská zima 2015 vypukne 27. listopadu

Rozsvícení vánočního stromu, laser show, otevření kluziště či zahájení jarmarku. Tak by se dala ve zkratce popsat první třešnička na dortu „Prostějovské zimy 2015“. Vánoční strom v centru města rozsvítí zpěvák Václav Neckář.

Stejně jako bylo léto ve znamení zábavy i zimu a vánoční čas zpestří řada akcí, kterou připravili organizátoři Kulturního klubu u hradeb Duha Prostějov.
„Takzvanou „Prostějovskou zimu 2015“ zahájí v pátek 27. listopadu zpěvák Václav Neckář. Náměstí T. G. Masaryka o prvním adventu ozáří vánoční strom a atmosféru dokreslí písně tohoto oblíbeného umělce. Absolutní novinkou v Prostějově je mobilní kluziště, které slavnostně otevřeme ještě před rozsvícením stromu,“ vysvětlila náměstkyně primátorky Ivana Hemerková, která má městskou kulturu ve své pracovní náplni. Prostějovská zima bude pokračovat pohádkovým víkendem. Pro děti je nachystáno promítání, Setkání s Albertíkem, vyrobit si mohou také svíčku z včelího vosku.
„Pochopitelně nesmíme opomenout zahájení jarmarku. Ten je tradiční a nedílnou součástí adventu a potrvá od 27. listopadu až do 23. prosince. Lidé budou moci každý den nakupovat od dopoledních devíti hodin až do večerních šesti,“ dodala náměstkyně Ivana Hemerková. Návštěvníci se mohou těšit na stánky se sladkým a masovým občerstvením, punče, k mání bude keramika, pečené čaje, dárkové zboží až z Nepálu, kožešiny, formičky na cukroví, maďarské a slovenské masové speciality. Tradiční adventní nabídka předloží i oblíbené Vánoce v lidových řemeslech se svými perníky, paličkovanými krajkami, prázdným těstem, papírovou krajkou, šitými hračkami, vizovickým pečivem, keramikou a drátkovaným a dárkovým zbožím. Jistě potěší i dřevěné hračky, výšivky z rybích šupin, řezbáři, šité šperky a podobně. Zcela poprvé jsou pro návštěvníky připraveny i skleněné vitráže a umělecký smalt.
Každý adventní víkend má Prostějovská zima 2015 připravenou řadu kulturních akcí. Tečku za svátky udělá tradiční ohňostroj. (Zdroj MMPv)

Poslat nový komentář