Knihovna jako škola malých detektivů - již zítra!

Knihovna jako škola malých detektivů - již zítra!
ilustrační foto

Městská knihovna Prostějov nedávno zahájila spolupráci s organizací Věda a technika nadosah. Společně připravují projekt: Knihovna jako škola malých detektivů. A to již zítra!

„Jedním z nejžádanějších knižních žánrů v knihovně zůstávají detektivky. Ale pozor. Nejenom ty pro dospělé. I s těmi pro děti se roztrhl knižní pytel. Řešení záhad, napětí a šikovní detektivové prostě táhnou čtenáře každého věku,“ nastínil ředitel knihovny Aleš Procházka. Knihovna, podle jeho slov, v současnosti zahájila spolupráci s organizací Věda a technika nadosah (www.geniator.cz).

„Společně připravujeme zábavné a především záhadné soutěžní odpoledne. Spočívat bude v aktivitách inspirovaných literárními detektivními příběhy, ale také s poctivou detektivní laboratoří,“ upřesnil Aleš Procházka. Už zítra, v úterý 23. února, se ve 13 hodin otevřou dveře bývalé ZUŠ na Husově náměstí a několik tříd prostějovských základních škol si vyzkouší, jaké by bylo začít s detektivní kariérou a učit se od těch nejslavnějších... doktora Lupy, Kalle Blomkvista, nebo od samotného Sherlocka Holmese.

„Pokud se vše podaří, určitě se i všechny ostatní prostějovské děti budou moci těšit na pokračování,“ slíbil ředitel knihovny Procházka. (Zdroj MMPv)

Poslat nový komentář