Nezapomeňte! Koncert Proměn již dnes o páté!

Nezapomeňte! Koncert Proměn již dnes o páté!
ilustrační foto

Již dnes v sedmnáct hodin budovou Husova sboru rozezní hlasy pěveckého sboru Proměny, který vystoupí se svým doprovodem na posledním adventním koncertu tohoto roku.

Prostějovský večerník vyzpovídal Pavlínu Copkovou ze sboru Proměny a my jsme si jejich rozhovor zapůjčili.

Co konkrétně budete letos zpívat na prostějovském adventním koncertu? Jak bude vypadat program?

Letošní adventní koncerty chceme pojmout v tradičním duchu, bude tomu uzpůsoben i repertoár. Posluchači uslyší nejen tradiční vánoční koledy, ale také klasické písně a moderní hity, které k Vánocům opravdu patří.

Přizvali jste si jako hosta ještě někoho jiného kromě Patrika Zatloukala?

Patrik Zatloukal s námi spolupracuje již třetím rokem. Myslím, že jsme v něm našli skutečně spřízněnou duši, a tak ani letos neuděláme výjimku. S Patrikem zazpíváme legendární hity například od Janka Ledeckého či Petra Bendeho. Tento rok vystoupíme s doprovodem kapely, která se skládá z houslí, flétny, kontrabasu, violoncella, chybět nebude ani kytara či klavír. Doprovodí nás hudební osobnosti nejen z Prostějova, ale také z Olomouce, klavíristka hraje s Moravskou filharmonií, houslista je členem kapely Kašpárek v rohlíku. Jedná se o profíky, kteří dodají koncertu šmrnc. 

A jak se na koncert v Prostějově těšíte?

Proměny obecně koncertují během roku nejen v Prostějově, ale také v dalších městech - v Olomouci, Ostravě, na jaře nás čeká koncert v Litomyšli. Zpívat před prostějovským publikem je pro nás ale vždy zážitek. Vidíme známé tváře, rodinu, kolegy i kolegy z práce a náš koncert je zejména v čase Vánoc velkým poděkováním za jejich celoroční podporu a přízeň. Koncert bude mít letos opravdu tu pravou vánoční atmosféru, těšíme se, že si jej v domácím prostředí užijeme. 

(red)

 

Poslat nový komentář