Nová divadelní sezona se blíží. Nabídne Dlouhého, Trojana i HaDivadlo

Nová divadelní sezona se blíží. Nabídne Dlouhého, Trojana i HaDivadlo
ilustrační foto

 

Městské divadlo v Prostějově v nové sezoně 2019 – 2020 opět nabídne nevšední divadelní zážitky. Diváci se mohou těšit na inscenace o zradě, lásce a přátelství. Výborné klasické, konverzační, situační, romantické či mrazivé komedie, hry ověnčené cenami nebo dramatické, napínavé, detektivní příběhy.

 

Hostovat přijedou pražská divadla – Divadlo v Dlouhé, Divadlo pod Palmovkou, Divadlo Ungelt, Divadlo Na Jezerce, Divadlo Na Fidlovačce, Dejvické divadlo, ale nebudou chybět ani oblastní divadelní soubory z Pardubic, Hradce Králové, Olomouce, Brna, Příbrami a Opavy.

Připravená sezona bude lákat i na výrazné herecké osobnosti – Danielu Kolářovou, Danu Batulkovou, Svatopluka Skopala, Hanu Maciuchovou, Martina Písaříka, Patrika Děrgela, Eriku Stárkovou, Michala Isteníka, Nelu Boudovou, Ilonu Svobodovou, Martina Pechláta, Miroslava Etzlera, Ivana Trojana a mnohé další.

Cyklus TROJÁK vybral pro své příznivce charismatického Michala Dlouhého. Po jeho boku uvidíme ve třech inscenacích i Michaelu Badinkovou, Kateřinu Lojdovou, Kateřinu Frejovou ad.

„Troják s Michalem Dlouhým budeme prodávat v období před Vánocemi, “ uvedla ředitelka Městského divadla v Prostějově Jana Maršálková.

Potěšitelná je i pestrá nabídka ABONENTNÍCH KONCERTŮ, na nichž se představí významní sólisté i hudební soubory.

Divadlo nezarmoutí ani vyznavače projektu scénického čtení LiStOVáNí.cz., které opět v sedmi pořadech zprostředkuje sedm bestsellerů našich i světových literárních tvůrců.

Předplatné ČTYŘLÍSTEK, které je určeno nejmenším divákům a jejich doprovodu, nabídne čtyři víkendová představení.

„Letošní Čtyřlístek bude pohádkově muzikálový, jejich tvůrci našli inspiraci v oblíbené dětské literatuře,“ podotkla ředitelka divadla.

Programová brožura na sezonu 2019 - 2020 tradičně zmiňuje také podzimní divadelní přehlídku APLAUS, kterou prostějovské divadlo pořádá ve spolupráci s marketingovou společností TK PLUS. V pátek 15. listopadu oslaví HaDivadloBrno 45. výročí vzniku souboru v Prostějově uvedením inscenace Vyhnání Gerty Snirch a v sobotu 16. listopadu se prostějovské divadlo opět připojí k mezinárodnímu projektu NOC DIVADEL.

Prodej nového abonmá pro čtyři divadelní skupiny, cyklus abonentních koncertů, pohádkové předplatné pro děti a rodiče a předplatné cyklu LiStOVáNí bude zahájen v divadelní pokladně v pondělí 17. června a skončí v sobotu 29. června.

„V tomto období rezervujeme místa současným 1 871 předplatitelům,“ informovala ředitelka Maršálková. Prodej bude pokračovat od 12. srpna do 5. září, v této době již budou uvolněná místa k dispozici všem zájemcům. Všichni současní abonenti obdrží poštou informační brožury s bohatou programovou nabídkou. Propagační materiály budou od poloviny června k dispozici také v pokladně divadla a informačním centru, které sídlí v pernštýnském zámku. Všechny údaje je možné vyhledat také na webu: www.divadloprostejov.cz.

(Zdroj Městské divadlo Prostějov)

Poslat nový komentář