OBRAZEM: Ledovková kalamita v Prostějově

OBRAZEM: Ledovková kalamita v Prostějově
ilustrační foto
Další fotky: 
OBRAZEM: Ledovková kalamita v Prostějově
OBRAZEM: Ledovková kalamita v Prostějově

 

Na začátku tohoto týdne zasáhla také Prostějov kalamita ledovky. Kvůli mrznoucím srážkám a tvorbě ledovky na stromech docházelo vlivem zatížení k pádům větví různých velikostí na komunikace a okolní travnaté plochy.

Ve třech případech došlo k úplnému zlomení kmene nebo pádu celého stromu. Dále došlo ke zničení nové výsadby osmi akátů ve Smetanových sadech okolo altánu.

Společnost .A.S.A. TS Prostějov, s.r.o. pokračuje v odstraňování následků tvorby ledovky na dřevinách podle provozní bezpečnosti. Na likvidaci jsou nasazeny dvě montážní plošiny, tři svozová vozidla, štěpkovač a 14 zaměstnanců.

"Dle dostupných informací došlo z důvodu pádu větví k poškození dvou motorových vozidel, a to na ul. Martinákova a na sídlišti Svornosti," uvedla mluvčí radnice Jana Gáborová s tím, že lze předpokládat, že se na město budou obracet občané s požadavkem na odškodnění v důsledku pádu a úrazu na chodnících. "Všechny škody na majetku a zdraví třetích osob budou řešeny v rámci pojištění města ve spolupráci s Finančním odborem magistrátu," dodala mluvčí. (red)

Poslat nový komentář