Prostějovský letecký akrobat Tomáš Michálek uspěl v Leteckém sportovci 2023

Prostějovský letecký akrobat Tomáš Michálek uspěl v Leteckém sportovci 2023
Reprofoto ČT

Galavečer Letecký sportovec roku 2023 byl v sobotu 24.2.2024 vysílán v přímém přenosu na stanici ČT Sport. Akce se v Severočeském divadle v Ústí nad Labem kromě dalších významných hostů zúčastnil i prezident republiky Petr Pavel a prezident Mezinárodní letecké federace FAI David Monks. Mezi nominovanými mělo své želízko v ohni i naše město.

Nominován byl totiž také zlatý tým v soutěži družstev na Mistrovství světa v letecké akrobacii na kluzácích v kategorii Advanced 2023 v polské Toruni, jehož členem byl i celkově bronzový v soutěži jednotlivců tohoto mistrovství světa, člen prostějovského Aeroklubu Josefa Františka, Tomáš Michálek. 

A letečtí akrobaté i v této anketě dopadli výborně. Z 10 nominovaných nejlepších leteckých sportovců České republiky skončili na vynikajícím 2. místě. Ocenění jim předal prezident Mezinárodní letecké federace FAI David Monks a europoslanec Alexandr Vondra. Moderátoři večera Michal Dusík a Jan Kovařík vyzdvihli významnou devizu tohoto týmu – jeho mládí. Tomáš Michálek a Marek Veselý mají 24 roků a Jan Adam dokonce jen 21. V průběhu večera vystoupili herci a zpěváci: Oldřich Kaiser, Miroslav Táborský, Filip Tomsa, Michael Kocáb, Martin Dejdar, Adrian Jastraban a o hudební program se postarali Jitka Čvančarová, Jana Krištof Lehotská, Vlasta Horváth a kapela AC/CZ. 

Prostějovský bezmotorový letecký akrobat Tomáš Michálek tak ke svým sportovním úspěchům přidal vedle poděkování za úspěšnou reprezentaci našeho města od primátora města Prostějova Františka Jury i toto další významné společenské ocenění. (Libor Šebestík)

Poslat nový komentář