První místo v letecké akrobacii jde do Prostějova!

První místo v letecké akrobacii jde do Prostějova!
Foto Libor Šebestík

Od středy 22. června do pátku 24. června 2022 se konalo na letišti v Roudnici nad Labem Mistrovství ČR v letecké akrobacii kluzáků v kategorii Advanced. Tomáš Michálek z Aeroklubu Josefa Františka Prostějov vybojoval první místo.

Tato kategorie se létá na nejvýkonnějších akrobatických speciálech současnosti – kluzácích Swift S-1. Tomáš Michálek z Aeroklubu Josefa Františka Prostějov se na ně přeškolil teprve před několika týdny a sbírá své první zkušenosti – přesto se mu povedl na tomto mistrovství obrovský úspěch. Po velmi těsném a napínavém souboji vybojoval první místo! Bude tak naši vlast reprezentovat na Mistrovství světa v letecké akrobacii kluzáků, které se uskuteční letos v srpnu ve Francii. Pro místního, teprve 22letého závodníka, je to již druhý titul mistra republiky.

K tomuto obrovskému úspěchu blahopřejeme. Zatím jen ze stručného telefonátu s ním víme, že z letošního titulu má obrovskou radost a do Francie na mistrovství světa se velmi těší. Předávání cen proběhlo na leteckém dnu Memorial Air Show v Roudnici nad Labem minulou sobotu odpoledne. Tomáš Michálek převzal zlatou medaili z rukou ministra dopravy Martina Kupky. Gratulujeme! (Zdroj Libor Šebestík)

Poslat nový komentář