Město opět pořídí pomůcky pro prvňáčky

Město opět pořídí pomůcky pro prvňáčky
ilustrační foto MMP

Úleva peněženkám rodičů budoucích prvňáčků. Tak by se dala popsat opětovná pomoc města při pořizování školních pomůcek pro budoucí školáky. Konkrétně se jedná o městský příspěvek základním školám pro žáky 1. ročníků ve výši jednoho tisíce korun (pro jednoho žáka).

Podle skutečně zapsaného počtu dětí do 1. ročníků základních škol v Prostějově, bez žádosti o odklad povinné školní docházky bylo zapsáno a nastoupí do prvních tříd 453 dětí. Město do škol celkem na pomůcky pošle 453 tisíc korun. Peníze půjdou jednotlivým školám například na nákup věcí, jako jsou sešity, pastelky, barvy (skladba konkrétních zakoupených pomůcek je na rozhodnutí školy). Rodiče pořídí dětem jen aktovky, přezůvky, penály a cvičební úbor.

„Někteří rodiče s touto pomocí již počítají a ti co o ní ještě nevědí, budou o tomto kroku pochopitelně informováni, aby zbytečně nevynakládali peníze na pomůcky, které jim zajistí škola/město,“ doplnil náměstek primátora Jan Krchňavý.

Počty zapsaných dětí

ZŠ a MŠ PV, Palackého tř. 14                        52                  ZŠ PV, ul. Vl. Majakovského                  33

ZŠ a MŠ PV, Kollárova                                  30                  RG a ZŠ města PV, Studentská              60

ZŠ a MŠ JŽ PV, Sídl. Svobody                        90                  ZŠ PV, ul. Dr. Horáka                            67

ZŠ a MŠ PV, Melantrichova                            46                  ZŠ PV, ul. E. Valenty                             75

(red)

 

Poslat nový komentář