Prostějovský Cipísek oslavil pětadvacetiny ve velkém!

Prostějovský Cipísek oslavil pětadvacetiny ve velkém!
Foto MC Cipísek
Další fotky: 
Prostějovský Cipísek oslavil pětadvacetiny ve velkém!

Bylo, nebylo, před pětadvaceti let vedoucí MC Cipísek Jitku Zapletalovou, tenkrát na mateřské dovolené, zaujala v televizi reportáž o vznikajícím mateřském centru v Praze. Opsala si telefonní číslo z reportáže a šla do telefonní budky zavolat a zjistit informace. Myšlenka setkávání maminek s dětmi ji tak oslovila, že se jí podařilo nadchnout další maminky, společně založit občanské sdružení a v únoru 1999 otevřít Mateřské centrum Cipísek v Prostějově. A to funguje už pětadvacet let!

„V té době se v Prostějově jen cvičilo s dětmi v sokolovně a plavat maminky s dětmi jezdily do Olomouce. A i když je dnes nabídka aktivit pro rodiny s malými dětmi pestrá, v Cipísku je stále plno. A my jsme za to moc rády, že se rodiče s dětmi chtějí stále setkávat „naživo“, sdílet svoje rodičovské radosti i starosti a zapojovat se aktivně do všech nabízených programů,“ říká Jitka Zapletalová.

Oslava letošních narozenin MC Cipísek probíhala celý týden v MC ve všech pravidelných programech v karnevalovém duchu a zakončena byla velkou narozeninovou party pro rodiče s dětmi v maškarních kostýmech v přednáškovém sále Národního domu. Tam přišla Cipísku popřát i 1. náměstkyně primátora Milada Sokolová, která dodala i stylový cipískovský dort.  

„Moc děkujeme všem dobrovolnicím a dobrovolníkům, kteří nám na letošním karnevale pomáhali a bez nichž by žádná akce takto neproběhla. My se tedy ve třech snažíme a možná to někdy zvenku vypadá, že si u Cipíska vlastně pořád hrajeme. Ale ta neviditelná práce a spolupráce je základ pro ten hravý průběh. Takže všem spolupracovnicím, dobrovolnicím a dobrovolníkům, kteří za ty roky prošli naším centrem, obrovské díky. Samozřejmě i všem, kteří nás podporovali a podporují finančně. A díky ještě jednou i všem, kteří nám pomáhali, aby ta letošní narozeninová oslava proběhla zvesela,“  oplňuje místopředsedkyně Markéta Skládalová.

MC Cipísek v současné době nabízí pravidelné programy pro rodiče s dětmi od tří měsíců do šesti let, rodičovské besedy a semináře o výchově a komunikaci s dětmi, individuální poradenství, besedy pro maminky s miminky, dramaticko-výtvarný kroužek pro předškoláky, letní příměstské programy, jednorázové akce pro celou rodinu a hlavně bezpečné zázemí a možnost setkávání se s ostatními rodinami s dětmi. Informace o všech aktivitách MC Cipísek najdou zájemci na www.mcprostejov.cz nebo www.facebook.com/…jov a e-mailem: mcprostejov@centrum.cz

„Mateřským centrem Cipísek prošlo za ty roky mnoho rodin s dětmi a  vznikla zde spousta dlouholetých přátelství. Těší nás, že se do programů pomalu začínají vracet bývalí „absolventi“ už se svými dětmi,“ dodala na závěr předsedkyně MC Cipísek Jitka Zapletalová. (Markéta Skládalová, MC Cipísek)

Poslat nový komentář