Překročení provozní doby není protiprávní, tvrdí městská policie

Překročení provozní doby není protiprávní, tvrdí městská policie
ilustrační foto ber

Na webu Prostějova se objevil dotaz jedné z obyvatelek města. Vadí jí nedodržování provozní doby v blízké restauraci. Podle městské policie překročení provozní doby není protiprávním jednáním.

„Bydlíme v bytovém domě na rohu Fanderlíkovy a Krapkovy ulice. V přízemí domu je provozována hospoda. Bohužel, stává se již pravidlem, že tato hospoda nedodržuje zavírací dobu. V týdnu je tam pohyb kolikrát až do půlnoci a o víkendu až do dvou hodin ráno i déle. Hluk z hospody ruší noční klid a následně odchod hostů obtěžuje obyvatele domu,“ popisuje situaci tazatelka. „Chtěla bych vědět, kdo povoluje provozní dobu hospod, které jsou součástí bytových domů. Kdo nám pomůže trvale vyřešit tuto situaci?,“ dodává.  Odpovědi se ujal ředitel Městské policie Prostějov Jan Nagy: „Pokud se tazatelka domnívá, že je rušen noční klid, nelze než doporučit, aby zavolala na MP a hlídka situaci na místě v konkrétním čase posoudí. V převážné většině budou takové případy oznamovány do správního řízení, když výjimky z doby nočního klidu jsou stanoveny OZV", píše.

„Provozní doba je doba, po kterou musí provozovnu provozovat. Překročení provozní doby není protiprávní jednání, může mít otevřeno i do ranních hodin,“ dodal. (ber)

Komentáře

K čemu jsou zákony? Máme zde úplně stejné, protože majitelem hospody je starosta.

K čemu jsou zákony?

K čemu jsou zákony?

K čemu jsou zákony?

Možná by bylo lepší je zavolat a pozvat je na panáka.

Poslat nový komentář