Čeká nás týden plný mrazu. Možná i sníh

Čeká nás týden plný mrazu. Možná i sníh
ilustrační foto

Pondělní ráno bylo na řadě míst velmi mrazivé. Mimo hory teploty klesaly při celonočním vyjasnění ojediněle i k -13 °C. Odpolední teploty se budou pohybovat mezi -3 a +1 °C. V dalších dnech očekávají meteorologové vydatné sněžení. Ke konci týdne a na začátku toho příštího by srážek mělo ubývat, zároveň se ale i ochladí.

Pondělí bude ještě na mnoha místech slunečné, v úterý ráno se teploty budou většinou pohybovat v intervalu od -6 až -12 °C, při protrhané oblačnosti ale klesnou i na hodnoty kolem -16 °C. Odpolední teploty by měly zůstávat pod bodem mrazu.  

„Ve středu očekáváme proměnlivou, převážně velkou oblačnost, četné sněhové přeháňky, na horách i trvalejší sněžení. Nejnižší noční teploty 0 až -4 °C. Nejvyšší denní teploty -1 až +3 °C.,“ uvedla meteoroložka Petra Sýkorová z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Ve čtvrtek by mělo být oblačno až zataženo, na většině území s občasným sněžením nebo sněhovými přeháňkami. Nejnižší noční teploty -3 až -7 °C. Nejvyšší denní teploty -4 až 0 °C. Mírný severozápadní vítr 3 až 7 m/s.

V pátek bude oblačno až zataženo, místy s občasným sněžením nebo sněhovými přeháňkami. Nejnižší noční teploty -6 až -10 °C, při přechodně zmenšené oblačnosti kolem -13 °C. Nejvyšší denní teploty -5 až -1 °C. Mírný severozápadní až severní vítr 2 až 6 m/s.

Vyhlídka počasí od soboty do pondělí: Zpočátku oblačno až zataženo, místy občasné sněžení nebo sněhové přeháňky. Během období částečné ubývání oblačnosti a srážky jen ojediněle. Nejnižší noční teploty -8 až -13 °C, při přechodně zmenšené oblačnosti kolem -16 °C. Nejvyšší denní teploty -7 až -2 °C. (Zdroj ČHMÚ)

Poslat nový komentář