"Myší díra" není města, na komunikaci se pracuje

"Myší díra" není města, na komunikaci se pracuje
ilustrační foto archiv PvNovinky.cz

 

Takzvaná myší díra, která se nachází v Říční ulici ve Vrahovicích, se stává stále frekventovanější. Řada motoristů si tudy podstatným způsobem krátí cestu do či z nákupní zóny. Stav „díry“ i komunikace ale znepokojuje nejednoho obyvatele. Město na nápravě pracuje. Částečně.

„Zabývá se město komunikací mezi bývalým Cílem na Olomoucké ulici a vrahovickým rybníčkem? Na původně polní komunikaci byl naplácán před 20 - 30 lety asfalt a dnes se z této komunikace stal vnitřní okruh města, který této funkci naprosto nevyhovuje šířkou, kvalitou, rozhledovými úhly atd. Je jen otázkou doby, kdy se zde stane neštěstí. Kromě toho je zde úzký železniční přejezd v dezolátním stavu,“ píše na webu města jeden z obyvatel.

Odpovědi se ujali sami radní, kteří již před časem z důvodu rekonstrukce komunikace vykoupili jednu ze zahrad v blízkosti průjezdu.  „Komunikace na ulici Říční není evidována jako místní komunikace. Jedná se tedy o zpevněnou veřejně přístupnou účelovou komunikaci. Provoz na této komunikaci je omezen dopravním značením (B13-zákaz vjezdu vozidel do 3,5 t a A22 –jiné nebezpečí),“ odpovídají radní.

Mají ale i potěšující informace. „V současné době Odbor rozvoje a investic MMPv připravuje projektovou dokumentaci na úpravu této komunikace a vybudování samostatné cyklostezky,“ dodávají. Ta by podle dřívějšího vyjádření náměstka Zdeňka Fišera měla vést mimo samotný podjezd, pod mostní konstrukcí rychlostní komunikace.

Železniční přejezd není majetkem města. „Jeho vlastníkem je Správa železniční dopravní cesty, které váš podnět předáme,“ dodala radnice. (ber)

Komentáře

Architekt Froml má řešení: http://www.zmenaproprostejov.cz/clanky.php?id=26

Magistrát jsem na prodej upozornil 20.4.2014 a zhruba 5 týdnů různě urgoval, aby s prodejem konečně něco dělali. Nyní se po dalším měsíci rýsuje řešení a doufám, že pan náměstek mgr.Pospíšil tento svůj "úspěch" dokonale využije v podzimním volebním boji, kdy již v novém kabátě (ODSácký už mu byl malý, tak ho odhodil) se bude snažit znova propasírovat na radnici. Ono je to tak krásné, manipulovat s lidmi, opíjet se mocí. (Bližší V.Mňačko, Jak chutná moc) Z.Wutbürger, Vrahovice

Eee, to myslíte vážně ??? " (B13-zákaz vjezdu vozidel do 3,5 t.. " Takže si mám do felicie nacpat ještě  přes 2tuny písku abych mohl projet???

Je veřejným tajemstvím, že řešením tohoto problému se chlubil náš Jirka z PeVeCka loni před volbami, jako by to bylo již "skoro hotovo". Slibem, zvláště před volbami nikoho neurazí. 

Potom přišly ty problémy s dotacemi hokejistům, taky to Kasco, pořád se něco děje a teď do toho ten Prostějov olympijský z.s. Tak na Myší díru zapomeňte, Jirka má nové a nové ukoly, ostatně kolik si myslíte, že by z Myší díry káplo?? Za takový bakšiš se ani ne vstáva. 

Poslat nový komentář