Jsem v Kocourkově nebo ve městě pyšnícím se racionálními investicemi?,diví se občan

Jsem v Kocourkově nebo ve městě pyšnícím se racionálními investicemi?,diví se občan
ilustrační foto MMP

 

Situace kolem tzv. myší díry ve Vrahovicích je předmětem zájmu občanů již delší dobu. Jeden z nich se nyní na webu města táže, jak je to s pracemi týkajícími se zpřehlednění zdejší nepřehledné zatáčky.

„Dočetl jsem se, že město vykoupilo pozemky zahrádek u nepřehledné, prudké zatáčky a silnici zpřehlední. Minulý týden dělníci strhli starý plot a pozemky vyčistili. Očekával jsem pokračování v úpravách a stavbě. Jaké bylo moje překvapení, když se tam dnes objevili dělníci a vybudovali úplně nový plot. Nevím, jestli jsem v Kocourkově nebo ve městě, které se chlubí racionálními investicemi a dobrým hospodařením. Prosím o sdělení, jaký je další záměr města,“ vzkázal občan magistrátu.

Odpovědi se ujala tisková mluvčí Jana Gáborová.

„Město Prostějov řeší výkup a směnu pozemků v dané lokalitě s tím, že zde chce realizovat novou cestu, která zpřehlední tuto frekventovanou zatáčku. Do doby, než bude komunikace vybudována, přistoupil Odbor správy a údržby majetku města k odstranění břečťanu na plotu v zatáčce z důvodu lepšího výhledu řidičů. Břečťan byl však natolik spojen s plotem (plot byl jím prorostlý a nebylo možno odstranit pouze uvedenou zeleň), musel být proto odstraněn i plot. Následně však bylo město povinno zabezpečit daný pozemek, který by tak byl volně přístupný (zabezpečení je nutné z důvodu nebezpečí vzniku černých skládek nebo průniku bezdomovců či jiných nežádoucích osob). Do doby, než bude nová komunikace vybudována, tedy došlo alespoň k odstranění plotu a následnému opětnému zabezpečení pozemku novým plotem,“ vysvětlila mluvčí. (red)

Poslat nový komentář