Nerudovu ulici letos čeká úprava zeleně

 Nerudovu ulici letos čeká úprava zeleně
Ilustrační foto mapy.cz

V průběhu letošního roku dojde k „oživení“ stromořadí na části ulice Nerudova, a to na západní straně v úseku mezi Plumlovskou a Melantrichovou ulicí.

„Mimo vegetační období, nejpozději do konce března, bude pokáceno šest třešní křovitých, které mají zhoršený zdravotní stav, infekci větví, výrazně sníženou vitalitu, dynamicky prosychají a již neplní svůj funkční a estetický význam,“ uvedl náměstek primátora pro komunální oblast Jiří Pospíšil s tím, že kácení stromů bylo povoleno orgánem ochrany přírody.

Před podzimní náhradní výsadbou nových stromů se zde podařilo vyjednat se společností Vodovody a kanalizace Prostějov, a.s., spolupráci, řekl náměstek Pospíšil: „Konkrétně jde o opravu asi 100 let starého vodovodu nacházejícího se v dané lokalitě tak, aby se do budoucna předešlo případnému poškození kořenových systémů stromů při výkopových pracích. Náhradní výsadba, v rozsahu minimálně šesti listnatých stromů vhodných do městského prostřední a úzkého uličního prostoru, se letos na podzim dotkne přímo ulice Nerudova.“ (red)

Poslat nový komentář