Podíl nezaměstnaných poklesl na 3,2 %. Prostějovsko si opět drží skvělou pozici!

Podíl nezaměstnaných poklesl na 3,2 %. Prostějovsko si opět drží skvělou pozici!
ilustrační foto tabulky

Vývoj nezaměstnanosti v jednotlivých okresech Olomouckého kraje byl podobný – ve všech došlo k poklesu nezaměstnanosti. Nejvíce se počet nezaměstnaných snížil v okrese Olomouc (o 183 osob); k největšímu procentuálnímu poklesu ale došlo na Jesenicku (o 3,8 %). 

Podíl nezaměstnaných osob (PNO) vyšší než je republiková hodnota vykázal pouze jeden okres – Přerov. Naopak nejnižší PNO byl zaznamenán v okrese Prostějov (2,2 %).

Na jedno volné pracovní místo připadalo v průměru 1,5 uchazeče, z toho nejvíce v okrese Přerov (2,2), naopak nejméně v okrese Prostějov (pouze 0,8 uchazeče o zaměstnání na jedno volné místo, čili počet volných pracovních míst v tomto okrese je vyšší než počet nezaměstnaných).

Během září nebylo nahlášeno žádné hromadné propouštění od zaměstnavatele se sídlem v Olomouckém kraji.

Poprvé v historii nezaměstnanost v okrese Jeseník klesla pod celorepublikovou hodnotu nezaměstnanosti! Je to také poprvé po dvanácti letech, kdy se dostala pod úroveň nezaměstnanosti v okrese Šumperk.

Informace o vývoji nezaměstnanosti v ČR v elektronické formě jsou zveřejněny na internetové adrese http://www.mpsv.cz/web/cz/statistiky

(Zdroj ÚP Olomouc)

Komentáře

No příslušníci blíže nespecifikovaného etnika žijící z našich daní za to určitě nemůžou.

Poslat nový komentář